Blog

Over onze omgeving, co-creatieve gebiedsontwikkeling, leegstand, locatiemarketing en de netwerksamenleving. Ook frustratieinspiratie.

Scriptie locatiemarketing

Het afgelopen half jaar heb ik onderzoek gedaan naar de rol van een marketeer bij het vullen van leegstand. In mijn optiek is een marketeer een bemiddelaar. Een locatiemarketeer zorgt ervoor dat het aanbod voldoet aan de vraag van de gebruikers. Dit maakt dat een locatiemarketeer zich op meerdere vlakken beweegt.

Hij bemiddelt tussen gebruiker en ontwikkelaar, oftewel hij zoekt naar kansen in de markt en weet deze te vertalen naar de transformatie van gebouwen (vastgoedontwikkeling) die weer in relatie staat tot gebiedsontwikkeling. De locatiemarketeer verbindt architecten en stedenbouwers met gebruikers opdat de behoeften van de gebruikers vertaald kunnen worden naar het ontwerp. De locatiemarketeer managet ook de gebruikersgroep waarmee de herontwikkeling uitgevoerd wordt. Komen alle belangen aan bod? Welke input wordt er wel en welke niet gebruikt?

Locatiemarketing is een proces, geen gelikt praatje met een mooi plaatje. Het gaat om het opbouwen van een relatie met de gebruikers van een gebouw en een gebied, om het verbinden van de belangen en behoeften van de betrokken partijen. Tevreden partijen en gebruikers dragen bij aan het succes van een locatie. Een heldere identiteit draagt bij aan het communiceren van de identiteit van een locatie. Locatiemarketing laat imago en identiteit overeenkomen.

Mijn scriptie locatiemarketing bij revitalisering kunt u downloaden. Deze scriptie omhelst (een deel van) de theorie die aan locatiemarketing ten grondslag ligt. De theorie is aangevuld met informatie uit gesprekken, lezingen en debatten die ik gehad en gevolgd heb in de afgelopen zes maanden. Helaas is het voorbij, maar gelukkig is dit pas een begin van een leerzame toekomst vol kansen!

Trouwens: ik had een negen!

2 reacties op “Scriptie locatiemarketing”

 1. remco van olst schreef:

  Hallo Eveliene,
  Gefeliciteerd met je 9!

  Graag nodoig ik je uit voor een toelichtingsgesprek over je scriptie aan mij en de Marketing Directeur van Camelot.
  Neem svp even contact met mij op.
  Met vriendelijke groet,
  Remco van Olst – COO Camelot Europe

 2. Emilie Vlieger schreef:

  Beste Remco,

  Bedankt voor uw felicitatie en uitnodiging.
  Er is een email naar u onderweg via het info-adres.

  Een directe email naar uw adres kreeg ik namelijk retour.
  Wat kan betekenen dat u hier ook geen notificatie van krijgt…

  Enfin, wie weet ziet u dit toch eerder!

  Hartelijke groet,
  Emilie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Deel dit:

@EmilieVlieger

 • @EmilieVlieger