Portfolio - Evenementen

Locatiemarketing, co-creatieve gebiedsontwikkeling, lezingen, workshops, publicaties en advies.

TAAI #1 Schurende Buren

Categorie: Evenementen, Portfolio | Link

Datum: April 2016
Opdrachtgever: Op eigen initiatief
In samenwerking met:

Patrick van der Heijden, Frans Soeterbroek, Cobie de Vos, Roswita Warmerdam

Utrechtse Ruimtemakers, het Huis en de leden van het Utrechts Verbond organiseren een serie publieke werksessies over de taaiheid van het samen stad maken– het motto van het college-akkoord van twee jaar geleden –, en over de taaiheid die nodig is om dat de komende twee jaar dat echt te gaan doen. De eerste aflevering was op 13 april in Het Huis Utrecht met als onderwerp ‘Schurende buren’.

Dag van de Duurzaamheid 2015: circulair atelier

Categorie: Evenementen, Portfolio | Link

Datum: Oktober 2015
Opdrachtgever: Green Business Club Utrecht Centraal
In samenwerking met:

Jaarbeurs

Tijdens de Dag van de Duurzaamheid organiseerde de Green Business Club Utrecht Centraal het circuliar atelier in de stationshal en een expositie over het circulaire leven van ons afval in het stadskantoor. Ik ondersteunde Jaarbeurs bij de organisatie. Lees meer over het circulair atelier en de expositie.

Dag van de Architectuur 2015 & gebiedskaart Meer Merwede

Categorie: Evenementen, Portfolio, Verslagen en publicaties | Link

Datum: Juni 2015
Opdrachtgever: AORTA Utrecht, kaart op eigen initiatief
In samenwerking met:

AORTA Utrecht, Maurice Hengeveld en Floris Grondman

Tijdens de Dag van de Architectuur organiseerde AORTA Utrecht verschillende boottochten over het Merwedekanaal en de Vaartsche Rijn. Meer Merwede ging mee op pad en lichtte de ontwikkelingen langs de Merwedekanaalzone toe aan de hand van de gebiedskaart (teksten door Maurice Hengeveld). Download de gebiedskaart

Nightwalkers Merwede

Categorie: Evenementen, Portfolio | Link

Datum: Juni 2014
Opdrachtgever: architectuurcentrum Aorta
In samenwerking met:

Expodium, Iris van Peppen en Floris Grondman

Als aftrap van de Dag van de Architectuur 2014 in Utrecht organiseerden Expodium, Iris van peppen (Contemporary Dance Platform) en Meer Merwede NIGHTWALKERS MERWEDE #2. De nachtelijke wandeling nam bezoekers mee door het distributiegebied in transformatie. Extra beleving werd toegevoegd door de, speciaal met verhalen over en geluiden uit Merwede gemaakte, soundscape van Expodium en de indrukwekkende dansimprovisatie van Iris van Peppen en haar dansers en danseressen. Zelf heb ik alleen bijgedragen aan de praktische organisatie.

Festival Merwede maakt!

Categorie: Evenementen, Placemaking, Portfolio | Link

Datum: Mei 2014
Opdrachtgever: Culturele Zondagen
In samenwerking met:

Floris Grondman, Sofie Smeets, Maurice Hengeveld, (diverse ondernemers uit) Vechtclub XL, LaLotta Cantina, Skatepark Utrecht, Boulderhal Sterk, De Klub

Culturele Zondagen organiseerde eind mei het evenement ‘De stad de toekomst’. Op negen locaties in de stad werd onderzocht wat de maakrevolutie zou betekenen voor de stad van de toekomst en daarbij de inrichting van de openbare ruimte. In Merwede stonden alle makers centraal: van 3D-printen tot skateobjecten en foccacia’s maken. Voor Meer Merwede lag de nadruk op het zichtbaar maken van de creatieve industrie (daarbij ook sport en horeca meegerekend) en het toegankelijk maken van het OPG-terrein middels een routing. Om een kijkje te geven in de toekomst van dit gebied zijn kijkhuisjes gemaakt met een toekomstperspectief.

Categorieen

@EmilieVlieger

  • @EmilieVlieger