Portfolio - Placemaking

Locatiemarketing, co-creatieve gebiedsontwikkeling, lezingen, workshops, publicaties en advies.

Placegame Fort Jutphaas

Categorie: (Gebieds)ontwikkeling, Placemaking, Portfolio | Link

Datum: Juni 2016
Opdrachtgever: Club Rhijnhuizen
In samenwerking met:

Hans Karssenberg, Deniz Sukur

Club Rhijnhuizen organiseerde in juni de eerste van tien Placegames in Rijnhuizen. Deze was rondom Fort Jutphaas: we gingen op zoek naar tien dingen om te doen op tien plekken. Uiteindelijk willen we 1.000 dingen om te doen in Rijnhuizen. Dit was mijn eerste Placegame. Hans Karssenberg (Stipo) organiseert deze regelmatig in samenwerking met Project for Public Spaces (PPS.org). Lees hier het verslag.

Groene Bouwhekken Jaarbeursplein

Categorie: (Gebieds)ontwikkeling, Placemaking, Portfolio | Link

Datum: Maart 2016
Opdrachtgever: Green Business Club Utrecht Centraal
In samenwerking met:

Jan Coolen, Matthijs Ariens, Hugo Ward, Alexis Roode, Van Ginkel Groep

Vanuit de Green Business Club heeft De Plantenfabriek de opdracht gekregen om de bouwhekken rondom de bouwput op Jaarbeursplein te vergroenen en een samenwerking aan te gaan met het stadsdichtersgilde. De Plantenfabriek heeft een concept bedacht en uitgevoerd en onderhoud wordt gedaan door Wij 3.0. Op de hekken groeit ook een gedicht. Budget hiervoor is gekomen uit het ondernemersfonds. Kijk op Groenebouwhekken.nl.

Festival Merwede maakt!

Categorie: Evenementen, Placemaking, Portfolio | Link

Datum: Mei 2014
Opdrachtgever: Culturele Zondagen
In samenwerking met:

Floris Grondman, Sofie Smeets, Maurice Hengeveld, (diverse ondernemers uit) Vechtclub XL, LaLotta Cantina, Skatepark Utrecht, Boulderhal Sterk, De Klub

Culturele Zondagen organiseerde eind mei het evenement ‘De stad de toekomst’. Op negen locaties in de stad werd onderzocht wat de maakrevolutie zou betekenen voor de stad van de toekomst en daarbij de inrichting van de openbare ruimte. In Merwede stonden alle makers centraal: van 3D-printen tot skateobjecten en foccacia’s maken. Voor Meer Merwede lag de nadruk op het zichtbaar maken van de creatieve industrie (daarbij ook sport en horeca meegerekend) en het toegankelijk maken van het OPG-terrein middels een routing. Om een kijkje te geven in de toekomst van dit gebied zijn kijkhuisjes gemaakt met een toekomstperspectief.

Festival Merwede leeft!

Categorie: Evenementen, Placemaking, Portfolio | Link

Datum: Juni 2013
Opdrachtgever: Vrede van Utrecht en Dag van de Architectuur
In samenwerking met:

Floris Grondman, Maurice Hengeveld, Skatepark Utrecht, Circus Diedom, De Stadsbrug, LaLotta Cantina, Doenja Dienstverlening, e.a.

In het kader van de Vrede van Utrecht en de Dag van de Architectuur organiseerden we samen met ondernemers uit Merwede het festival Merwede leeft! Doel van het festival was om aan de buurt (en heel Utrecht) te laten zien wat er allemaal in Merwede gebeurd. Men kon meedoen aan (sport)workshops en er waren rondleidingen in een oude GVU-bus.

Verharden olifantenpad

Categorie: (Gebieds)ontwikkeling, Placemaking, Portfolio | Link

Datum: Juni 2013
Opdrachtgever: Gemeente Utrecht
In samenwerking met:

Floris Grondman, Skatepark Utrecht en gemeente Utrecht

Om het langzame verkeer in Merwede beter te faciliteren en de transformatie zichtbaar te maken, hebben we een olifantenpad verhard tot skate(-, fiets- en wandel)pad. Deze opdracht heb ik vooral mogelijk gemaakt. Floris Grondman heeft het stelconplatenpad ontworpen en gelegd in co-creatie met skaters, een aannemer en gemeente Utrecht.

Categorieen

@EmilieVlieger

  • @EmilieVlieger