Projecten

Locatiemarketing, co-creatieve gebiedsontwikkeling, lezingen, workshops, publicaties en advies.

Lopende projecten

blablabla

Club Rhijnhuizen

Samen met Hans Karssenberg, Stipo, gebiedsmanager in Rijnhuizen, Nieuwegein. Een bijzonder kantorengebied in transformatie. Om het gebied samen te maken hebben we Club Rhijnhuizen opgericht.

» Lees meer..

blablabla blablabla blablabla blablabla blablabla blablabla blablabla blablabla blablabla blablabla

Green Business Club Utrecht Centraal

Programmamanager Green Business Club Utrecht Centraal. Samen met de participanten zorg ik ervoor dat de club doorontwikkeld, er doelen gesteld worden en dat er een intern en publiek programma is waarmee deze doelen behaald worden.

» Lees meer..

blablabla blablabla blablabla blablabla blablabla blablabla blablabla blablabla

Utrechtse Ruimtemakers

Onderdeel van de zwerm Utrechtse Ruimtemakers. Deze zwerm ondernemende inwoners uit de stad Utrecht wil ‘meer ruimte, invloed en verantwoordelijkheid voor inwoners van Utrecht en meer betrokkenheid bij de ontwikkelingen in onze stad’.

» Lees meer..

blablabla blablabla blablabla blablabla blablabla blablabla blablabla blablabla blablabla blablabla blablabla blablabla blablabla blablabla

Meer Merwede

Mede-initiatiefnemer Merwede. Meer Merwede is een project in samenwerking met Floris Grondman. Samen zetten we ons in om de gebiedstransformatie in ‘Merwede’ te versnellen en ondersteunen.

» Lees meer..

Portfolio

Placegame Fort Jutphaas

Categorie: (Gebieds)ontwikkeling, Placemaking, Portfolio | Link

Datum: Juni 2016
Opdrachtgever: Club Rhijnhuizen
In samenwerking met:

Hans Karssenberg, Deniz Sukur

Club Rhijnhuizen organiseerde in juni de eerste van tien Placegames in Rijnhuizen. Deze was rondom Fort Jutphaas: we gingen op zoek naar tien dingen om te doen op tien plekken. Uiteindelijk willen we 1.000 dingen om te doen in Rijnhuizen. Dit was mijn eerste Placegame. Hans Karssenberg (Stipo) organiseert deze regelmatig in samenwerking met Project for Public Spaces (PPS.org). Lees hier het verslag.

Duurzaamheidstour voor Triomf!

Categorie: Portfolio, Workshops en excursies | Link

Datum: Juni 2016
Opdrachtgever: Wim Derksen
In samenwerking met:

Wim Derksen

De cursisten van Triomf kwamen op bezoek in Utrecht om te leren over duurzame gebiedsontwikkeling. Ik organiseerde het programma in Utrecht. De eerste namiddag gaf ik op de boot een inleiding over Meer Merwede, aten we bij het Wilde Westen en de volgende ochtend fietsten we langs LomboxNet, Green Business Club Utrecht Centraal en het Smart Sustainable District (SSD). Een gezellige en geslaagde tour!

Brochure Transformcity

Categorie: (Gebieds)ontwikkeling, Advies, Portfolio | Link

Datum: Mei 2016
Opdrachtgever: Saskia Beer, Transformcity
In samenwerking met:

Saskia Beer, Ingrid Nijhoff

TRANSFORMCITY is een social network en urban development platform. Voor de ontwikkelaar van het platform maakte ik een brochure (ook beschikbaar in Engels) waarin wordt uitgelegd wat het is en welke mogelijkheden Transformcity biedt. Ik geloof zeer in dit platform en hoop het in te zetten in de gebiedsontwikkelingsprojecten waaraan ik werk.

Info- en vastgoedbrochure Club Rhijnhuizen

Categorie: (Gebieds)ontwikkeling, Portfolio | Link

Datum: Mei 2016
Opdrachtgever: Club Rhijnhuizen
In samenwerking met:

Ingrid Nijhoff, Hans Karssenberg

Om gebiedsgebruikers, bewoners, eigenaren, ontwikkelaars en gebruikers kennis te laten maken met Club Rhijnhuizen en inzicht te geven in ontwikkelkansen hebben we de vastgoedbrochure en infobrochure gemaakt en verspreid onder de verschillende belanghebbenden en clubleden.

TAAI #1 Schurende Buren

Categorie: Evenementen, Portfolio | Link

Datum: April 2016
Opdrachtgever: Op eigen initiatief
In samenwerking met:

Patrick van der Heijden, Frans Soeterbroek, Cobie de Vos, Roswita Warmerdam

Utrechtse Ruimtemakers, het Huis en de leden van het Utrechts Verbond organiseren een serie publieke werksessies over de taaiheid van het samen stad maken– het motto van het college-akkoord van twee jaar geleden –, en over de taaiheid die nodig is om dat de komende twee jaar dat echt te gaan doen. De eerste aflevering was op 13 april in Het Huis Utrecht met als onderwerp ‘Schurende buren’.

Categorieen

@EmilieVlieger

  • @EmilieVlieger