Ik ontken vrouwenemancipatie

Ik ontken vrouwenemancipatie

Frustratieinspiratie I Frustratieinspiratie is een serie van blogs die ik schrijf naar aanleiding van iets dat mij frustreert. Dit keer zijn het de vrouwennetwerken die op mijn pad komen. NB: vrouwenemancipatie van de Nederlandse vrouw. Geloof me, ik wilde me hier niet druk om maken. Het frustreert me gewoon dat er vrouwennetwerken op mijn pad komen sinds ik me in de bouwwereld begeef. Het feit dat er vrouwen zijn die denken dat zij een vrouwennetwerk nodig hebben om te overleven in een ‘mannenwereld’ toont aan dat zij zichzelf zwakker vinden. ‘Zien deze vrouwen hun toegevoegde waarde niet?’, vraag ik me af. En: ‘hoe zouden wij (mensen) reageren als er mannen zijn die een mannennetwerk starten in de bouw?

Natuurlijk is er een groot verschil tussen mannelijke en vrouwelijke eigenschappen. Ik ga geen voorbeelden noemen, daar zijn al boeken over geschreven. Maar deze verschillen maken geen onderscheid tussen de hiërarchische positie van de man en de vrouw. Sterker nog, deze verschillen tonen aan dat de twee niet zonder elkaar kunnen: elkaar aanvullen. Dus ik ontken vrouwenemancipatie!

De rol van de vrouw verandert van huismoeder naar werkende moeder of geen moeder. Soms. Maar in geen van deze rollen is er een onderscheid te maken tussen de hiërarchische positie van de man en de vrouw. Vroeger niet en nu niet.

Welnu: ik ben een vrouw met vrouwelijke eigenschappen. Ik kan namelijk echt niet kaartlezen en ik ben zorgzaam en goed in bemiddelen. Ook maak ik gebruik van mijn charme zodra ik de kans zie en ja: daar doe ik mijn voordeel mee. Zo is het gewoon.

Geef een reactie