Onder MAX

Na een jaar Meer Merwede, initieerde Emilie Vlieger samen landschapsontwerper Floris Grondman Onder MAX in Merwede. Zij wilde hiermee een fysieke locatie voor hun initiatief realiseren, zichtbaar zijn en meer ontmoetingen in de wijk mogelijk maken. 

Onder MAX was een creatieve ontmoetingsplek in de plint van City Campus MAX, mede mogelijk gemaakt door (destijds de eigenaar) BPD die de ruimte ter beschikking stelde.

Samenwerking Koffiecoöp LEF

Al gauw gingen Grondman en Vlieger een samenwerking aan met barista Bo Zwarts die er een koffiecoöp startte. Dankzij wat werkplekken, WiFi en goede koffie werd Onder MAX een flexwerkplek voor de buurt.

 

In de avonden was Onder MAX te huur en te leen. Zo werd er een kledingruil georganiseerd, een ifta-diner (ook voor mensen die niet deelnamen aan de ramadan), verschillende kunstexposities, VVE-bijeenkomsten, borrels, vergaderingen en vak-avonden. Wie voor de buurt iets deed, hoefde niet te betalen. In Onder MAX organiseren we zo nu en dan ook een ‘minifest’; een borrel met live muziek, theater, films, live painting en escape spellen.

 

Na een paar jaar werd de ruimte verhuurd en stopte Onder MAX. Zonder treuren, want er waren diverse ontmoetingsplekken en flexwerk-locaties bijgekomen in de buurt.

 

Emilie Vlieger 

emilie@vliegerprojecten.nl

+ 316 4412 9336 

Volg Vliegerprojecten:

LinkedIN
Instagram