Vast tijdelijk

Vast tijdelijk is een project in wording. Het gaat over kunstzinnige projecten die lege, of stille locaties tijdelijk een gezicht geven en leven bieden. Het zijn nu nog kleine projecten, maar ze kunnen groeien, ontoereikend diep, breed én hoog.

Waarom?
Afgelopen jaar heb ik een paar kunstenaars leren kennen tijdens het project voor Stichting Tijdelijk Wonen. Ik ben aan hen gehecht geraakt en per toeval hebben Marilou Maes, Ayla Fraatz en Jouke Bouwhuis iets met elkaar, en met mij, gemeen. Alle vier hebben we iets eigens, maar alle vier studeren we af op een project dat onder de noemer ‘vast tijdelijk’ te brengen is. We reageren op de leegte die wij zien en voelen, we willen een statement maken en soms ook geborgenheid bieden.

Marilou Maes
Marilou Maes is gevoelig en maakt een troosthuis van een transformatorhuisje dat leeg staat, wachtend op de uitspraak: ‘sloop’ of ‘cultuurbehoud’, in Groede, Zeeland. Het troosthuis heeft de (werk)titel ‘Ik omhels je met duizend armen.’

Electriciteitshuisje Groede

Ayla Fraatz
Ayla Fraatz is practisch en transformeert een caravan tot een rondreizend naaiatelier van twee zussen. Het naaiatelier heeft een nostalgisch uiterlijk en de meubelen en gebruiksvoorwerpen zijn flexibel en gemaakt van oude producten.

Caravan Miep en Wies

Jouke Bouwhuis
Jouke Bouwhuis pakt het anders aan en is dan ook enigszins opstandig. Hij gaat een follie bouwen. ‘Eigenlijk is dat net zoiets als een leegstaand kantoorpand’, zegt hij ‘ook een nutteloos bouwwerk’.

Maquettes (voorbeeld) follies

En ik? Ik verbind. Plekken met mensen en mensen met mensen (zie hierover mijn afstuderen). Samen willen we u wat vertellen, onze verbazing en onze dromen met u delen. Wij houden ook niet van leegstand.

Deze post heeft een reactie

Geef een reactie